Till alla i familjen
Prisgaranti
Fraktfritt
Hemleverans

Takfärg

Att välja rätt takfärg kan göra stor skillnad för helhetsintrycket i ett rum. Taket är en stor yta som ofta glöms bort när man målar om, men med rätt färg och finish kan det lyfta hela rummet. Vi guidar dig genom tips på hur du väljer rätt kulör för just ditt projekt.

Välja rätt kulör på takfärgen

Färgen på ditt tak har stor inverkan på rummets övergripande intryck. Här är några faktorer att ta hänsyn till när du väljer kulör på din takfärg:

Rummets storlek och ljusinsläpp

I mindre rum eller rum med begränsat ljusinsläpp kan en ljus takfärg hjälpa till att skapa en känsla av rymd och öppenhet. Vitt är ett klassiskt val, men även ljusa nyanser av grått, beige eller pastellfärger kan fungera bra. I större rum eller rum med mycket naturligt ljus kan man våga sig på mörkare eller mer mättade färger för att skapa kontrast och karaktär.

Rummets stil och inredning

Takfärgen bör harmoniera med rummets övergripande stil och inredning. I ett klassiskt inrett rum kan en neutral färg som vitt eller beige vara ett säkert val, medan ett modernt rum kan bära upp en mer oväntad kulör som svart, djupblå eller till och med en accentfärg. Tänk på att välja en takfärg som kompletterar väggfärgen och övriga inredningsdetaljer utan att konkurrera med dem.

Tips för att måla taket

Att måla taket kan vara ett utmanande projekt, men med rätt förberedelser och tekniker kan du uppnå ett proffsigt resultat. Här är några tips att tänka på:

  • Skydda golv och möbler noga innan du börjar måla.
  • Använd en roller med lång skaft för att undvika att behöva klättra upp och ner för stegen.
  • Börja måla från ett hörn och arbeta dig ut mot mitten av rummet för att undvika skarvar.
  • Använd en pensel för att måla längs taklister och i hörn.
  • Låt första lagret takfärg torka ordentligt innan du applicerar ett andra lager för bästa resultat.

Med rätt takfärg och kulör kan du förändra hela känslan i ett rum. Genom att följa våra tips och välja en högkvalitativ färg från vårt sortiment, kan du känna dig trygg med att ditt nymålade tak kommer att se fantastiskt ut i många år framöver.