Till alla i familjen
Prisgaranti
Fraktfritt
Hemleverans

Beslutsångesten som kan uppstå när du ska välja färg.

Att välja kulör kan både vara kul och svårt. Här nedan hittar du massor av härlig information för att förenkla valen. Vad betyder färg och vad vill du åstadkomma?

Topplista kulörer

Våra utvalda kulörer

Vi älskar färg! Ofta trivs vi människor i naturen, när vi omges av grönska, himmel och hav. Nedan finns våra storsäljare när det kommer till målarfärg. Vi har listat vår topplista, med de kulörer ni kunder älskar allra mest!

Påverkar oss på olika sätt. Olika kulörer påverkar oss på olika sätt. En mörkblå kan göra oss trötta, en starkt röd gör oss starkare och en rosa färg har en tendens att få oss kära eller sociala. Läs mer om vad kulörerna gör nedan.

Solens påverkan på kulörer. Har du någon gång sett en kulör som du älskat, men så passar den inte hemma hos dig? Det är för att ljuset i rummet påverkar färgen. Fönster i norr gör färgen svalare och fönster i sönder kulören varmare.

Gröna kulörer 

Ett grönt rum kan ge oss lugn och få oss att känna oss trygga. En väldigt bra färg att måla i ett sovrum, en hall eller ett vardagsrum. En sval grön färg passar extra bra i ett sovrum medans en varm grön ger ett inbjudande intryck och där av ett utmärkt val för hallen.

Blåa kulörer 

Blåa rum ger ett svalt intryck, ljusblåa rum kan hjälpa dig att hitta ett fokus och lämpar dig därför bra att måla i ett kontor medans en mörkblå kulör gör oss avslappnade och trötta och är därför ett självklart val i ett sovrum.

Beiga kulörer 

Beiga rum ger ett varmt och inbjudande intryck. Beiga väggar har vart populära i flera år, nu ser vi hur det rör sig och ännu varmare beiga nästan gula kulörer. Beige är en färg som passar i de flesta rum.

Rosa kulörer 

Rosa kulörer växer fort i popularitet! En rosa kulör gör rummet varmt och harmoniskt och kan både göra ett rum lekfullt men också lugnt och inbjudande.

Greige kulörer 

Upptäck den sofistikerade balansen av greige, en subtil kombination av grått och beige, som ger ditt rum en tidlös och elegant atmosfär. Denna mångsidiga kulör smälter sömlöst in i olika inredningsstilar, skapar en neutral bas som kan matchas med en mängd färger. Greige sträcker sig från ljusa till mörka toner, vilket ger flexibilitet att skapa allt från ett luftigt och öppet utrymme till ett mer ombonat och inbjudande rum. Denna unika färgton förenar grått och beige i en perfekt harmoni, som passar för alla som vill ha en modern, avskalad look som ändå känns varm och välkomnande.


Få mer inspiration till hemmet