Till alla i familjen
Prisgaranti
Fraktfritt
Hemleverans

Grundfärg

Grundfärg är ett viktigt första steg när du ska måla om hemma. Det skapar en jämn och slät yta som gör att färgen fäster bättre och håller längre. Att välja rätt grundfärg kan göra stor skillnad för slutresultatet. Här går vi igenom allt du behöver veta om grundfärg, från olika typer till hur du applicerar den på bästa sätt.

Varför är grundfärg viktigt?

Grundfärg fyller flera viktiga funktioner när du ska måla om. Först och främst hjälper den till att jämna ut underlaget och täcka över eventuella ojämnheter eller fläckar. Det gör att färgen fäster bättre och blir mer jämn och fin. Grundfärg skapar också en barriär mellan underlaget och färgen, vilket kan förhindra att färgen sugs upp eller missfärgas av underlaget.

En annan fördel med grundfärg är att den kan hjälpa till att förbättra vidhäftningen hos färgen. Det är särskilt viktigt om du ska måla på en yta som är glatt eller har dålig sugförmåga, som till exempel kakel eller vissa typer av tapeter. Genom att använda grundfärg skapar du en yta som färgen kan fästa ordentligt på.

Applicering av grundfärg

För bästa resultat är det viktigt att applicera grundfärgen på rätt sätt. Börja med att se till att ytan är ren, torr och fri från lösa partiklar. Blanda grundfärgen noga och häll upp en lagom mängd i ett färgtråg. Använd en pensel eller roller beroende på ytans storlek och struktur.

Arbeta i jämna, tunna lager och se till att täcka hela ytan. Undvik att lägga på för tjockt, då kan grundfärgen rinna eller bli ojämn. Låt grundfärgen torka ordentligt innan du målar på färgen, följ torktiden som anges på förpackningen.

Med rätt grundfärg och noggrann applicering skapar du de bästa förutsättningarna för ett lyckat målningsresultat. Grundfärgen är basen för din nya färg och är väl värd att lägga lite extra tid och omsorg på. Hos oss hittar du ett brett utbud av högkvalitativa grundfärger för alla typer av underlag och färger. Välkommen att utforska vårt sortiment och hitta den perfekta grundfärgen för ditt nästa målningsprojekt!