Till alla i familjen
Prisgaranti
Fraktfritt
Hemleverans

Allmänna villkor

BESTÄLLNING

Allmänt

Det krävs inget medlemskap eller lösenord för att handla hos oss men du måste ha fyllt 18 år eller ha målsmans godkännande. Priserna på www.familjetapeter.se är angivna i svenska kronor inklusive 25% moms.

Du handlar enkelt och bekvämt direkt i vår webbshop och får alltid varorna levererade till ditt lokala paketombud eller direkt hem till dig om du valt hemleverans.

Vid leverans till Åland och övriga icke EU-länder debiteras inte svensk moms men du som kund står för eventuell inhemsk skatt, moms och införtullningsavgifter. Kontrollera med din lokala post- eller tullmyndighet vad som gäller.

För leveranser till UK debiteras lokal moms 20% i webshopen och det tillkommer ingen extra inhemsk skatt, moms eller införtullningsavgifter.

För leveranser till Norge debiteras lokal moms 25% i webshopen och det tillkommer ingen extra inhemsk skatt, moms eller införtullningsavgifter.

PRISER

De priser du finner på familjetapeter.se är våra dagsaktuella priser i svenska kronor inklusive 25% moms. Momsen redovisas i kassan tillsammans med eventuella fraktkostnader innan du bekräftar ditt köp. Förändras momsen förbehåller vi oss rätten att ändra våra priser motsvarande. Prisjusteringar kan komma att ske när som helst utan avisering.

Vi har över 20,000 artiklar i vårt sortiment och vid enstaka tillfällen kan fel uppstå avseende pris och information. Om priset på en produkt eller informationen om en produkt som anges i samband med köpet är felaktig, och du insåg eller borde ha insett detta vid tidpunkten för beställningen, kommer priset eller informationen inte att gälla för köpet. Vi kommer i så fall att kontakta dig så snart som möjligt efter att vi har upptäckt felet. Vi förbehåller oss i dessa fall rätten att justera priset, samt debitera mellanskillnaden, alternativt låta dig ångra köpet och få återbetalning.

I samband med prissättning av produkter i vårt sortiment arbetar vi med en modell där vi kan komma att anpassa våra priser i olika digitala kanaler för att alltid vara relevanta och skapa värde för aktuell målgrupp. Det innebär att priset på en produkt kan komma att variera beroende på genom vilken kanal man som kund kommer in på sajten. Eventuell anpassning av priser sker endast baserat på vilken digital kanal man som besökare kommer ifrån, dvs. priset påverkas inte av individuell användardata, karakteristik eller beteende i övrigt.

LEVERANSTID OCH FRAKT

SVERIGE

Vi tillämpar fri frakt inom Sverige oavsett storlek och antal. (Gäller ej frakt med pall)

För standardtapet se leveranstid under respektive produkt.

Våra fototapeter levereras normalt från oss inom 4-5 arbetsdagar.


Leverans sker till ditt närmaste utlämningsställe för paket om du inte gjort en företagsbeställning eller hemleverans. Då skickas beställningen direkt till den adress du angav vid beställningstillfället.

Avlägsna orter kan tillkomma extra transportdagar pga transportör.

OBS vi ersätter inga kringkostnader som uppstår pga leveransförseningar utom vår kontroll.

För att undvika detta säkerställ alltid leveransen innan bokning av externa hantverkare eller andra tjänster.

STANDARD EU, NORGE, ÅLAND samt UK

Vi tillämpar fri frakt inom EU, Norge, Åland samt UK oavsett storlek och antal. (Gäller ej frakt med pall)

För standardtapet se leveranstid under respektive produkt.

Våra fototapeter levereras normalt från oss inom 4-5 arbetsdagar.

Leverans sker i första hand till din bostadsadress alternativt till ditt närmaste utlämningsställe för paket. Företagsbeställningar skickas till företagets adress.

Avlägsna orter kan tillkomma extra dagar pga transportör.

 

OBS vi ersätter inga kringkostnader som uppstår pga leveransförseningar utom vår kontroll.

För att undvika detta säkerställ alltid leveransen innan bokning av externa hantverkare eller andra tjänster.

UTANFÖR EU, NORGE, ÅLAND samt UK

Vi tillämpar en enhetsfrakt (106,69 USD ex moms) utanför EU, Norge, Åland samt UK oavsett storlek och antal. (Gäller ej frakt med pall)

 

OBS vi ersätter inga kringkostnader som uppstår pga leveransförseningar utom vår kontroll.

För att undvika detta säkerställ alltid leveransen innan bokning av externa hantverkare eller andra tjänster.

NOTERA

Vid leverans till Åland och övriga icke EU-länder debiteras inte svensk moms men du som kund står för eventuell inhemsk skatt, moms och införtullningsavgifter. Kontrollera med din lokala post- eller tullmyndighet vad som gäller.

För leveranser till UK debiteras lokal moms 20% och det tillkommer ingen extra inhemsk skatt, moms eller införtullningsavgifter.

För leveranser till Norge debiteras lokal moms 25% i webshopen och det tillkommer ingen extra inhemsk skatt, moms eller införtullningsavgifter.

OUTLÖST FÖRSÄNDELSE

Familjetapeter debiterar hela ordervärdet inklusive övriga kostnader, såsom frakt och eventuella fakturaavgifter för outlöst försändelse för att täcka Familjetapeters material, arbets, transport- och
administrationskostnader.

BETALSÄTT

Korbetalning med VISA, MasterCard / Eurocard

Vi samarbetar med Klarna som är en av de ledande leverantörerna av betaltjänster via internet och mobila lösningar. Betallösningen uppfyller alla internationella säkerhetskrav och Klarna är PCI certifierade (Payment Card Industry) vilket gör att betaltjänsten uppfyller alla internationellt uppsatta standarder för korttransaktioner på nätet.

Vi lagrar inga kortuppgifter och alla transaktioner sker genom krypterad överföring (SSL) som gör att dina uppgifter hanteras på säkrast möjliga vis.

Faktura via Klarna med 14 dagars betalningsvillkor

Vi samarbetar med Klarna och du betalar då tryggt och smidigt. Fakturan skall betalas inom 14 dagar från beställningsdatum. Fakturan skickas med post eller e-mail och betalas via post- eller bankgiro.

Delbetalning via Klarna konto

Delbetalning med Klarna Konto Du bestämmer själv hur mycket du vill betala varje månad från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet. Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång.

ÅNGERRÄTT OCH VARUFEL

ÅNGERRÄTT

Då varje fototapet är måttbeställd och produceras mot order vill vi göra dig uppmärksam på att ångerrätten enligt distans- och hemförsäljningslagens 5 § samt enligt våra köpvillkor då upphör att gälla. Detta eftersom produkten anses som specialtillverkad vara med en tydlig personlig prägel. Villkoret gäller samtliga måttbeställda produkter. 

Ångerrätt tapetrullar

Om du vill ångra ditt köp så kontaktar du kundservice och meddelar att du ångrat ditt köp och då får du en returfraktsedel mejlad till dig.

OBS! Skicka inte oanmälda returer utan kontakta alltid kundservice först.

Ångerrätten gäller enligt e-handelslanden 14 dagar från dagen efter att du mottagit dina varor tills att du anmäler din retur. Ångerrätten gäller enbart oöppnade produkter och omfattar inte specialanpassade produkter, som måttbeställda fototapeter.

Returfrakten kostar 150 kronor inom Sverige.

Om du returnerar från ett land utanför EU, var noga med att notera på tulldokumenten att det rör sig om en retur/hävt köp.

 

GARANTI & VARUFEL

Familjetapeter lämnar 1 års garanti på samtliga produkter mot ursprungliga fel. Vi lämnar

ingen garanti vid fel som orsakats av slitage, felaktig montering eller oaktsamhet.

Vi rekommenderar att alltid innan uppsättning kontrollera produkter så att inga fabrikationsfel

eller transportskador uppstått. Detta är extra viktigt då vi ej ersätter kringkostnader som till

exempel omtapetsering.

För att garantera ett bra slutresultat är det viktigt att de medföljande uppsättningsanvisningarna följs. Trots att våra tapettyper anses som enkla att sätta upp rekommenderar vi dig som eventuellt är osäker att ta hjälp av en yrkesman.

Vi reserverar oss för ev. tryckfel, fel i information, samt fel i specifikation på samtliga i vårt sortiment förekommande artiklar och tjänster. All bildinformation på våra sidor skall ses som illustrationer, och vi kan inte heller garantera att bilden återger varans exakta utseende och beskaffenhet.

Ditt köp täcks också av PriceRunners köpgaranti om du är medlem på PriceRunner.

Privatpersoner har enligt konsumentköplagen tre års reklamationsrätt oavsett vilken garantitid som gäller på en vara. Reklamation skall göras inom skälig tid från det att felet upptäckts. Det är vid reklamation efter garantitidens utgång köparen som skall påvisa att fel man anmärker på fanns redan vid leveranstillfället.


Vi vill även informera om att bilder och foton kan återges olika avseende ton, färgnyans och upplösning beroende på skilda bildskärmars prestanda och ljusförhållanden. Vi kan tyvärr inte ansvara för eller hållas till svars för olikheter mellan bildskärm och levererad produkt eller skillnader mellan olika beställningar.

RETUR

Så returnerar du

1. Kontakta kundservice för att göra en returförfrågan.

2. Uppge ditt namn, ordernummer och vilken produkt du vill returnera.

3. Vid reklamation så behöver du skicka bilder på de felaktigheter det gäller, samt på etiketten på tapetrullen med trycknummer väl synligt.

4. Vi mailar en returfraktsedel till dig som du skriver ut. Paketet lämnar du sedan till ditt

5. Vi har returrätt inom 14 dagar från dagen efter att du mottagit dina produkter till och med den dag du anmäler returen, enligt gällande konsumentskyddslagstiftning.

6. Varan ska skickas i retur inom 14 dagar räknat från det datum som du fått din retur godkänd. Detta gäller oöppnade produkter.

7. Vid måttbeställda produkter gäller ej returrätt.

8. Efter att vi mottagit returen kan det ta upp till 10 bankdagar innan pengarna är återbetalade till ditt konto. 

ÖVRIG INFORMATION

För att garantera ett bra slutresultat är det viktigt att de medföljande uppsättningsanvisningarna följs. Trots att non woven tapeter anses som enkla att sätta upp rekommenderar vi dig som eventuellt är osäker att ta hjälp av yrkesman.

Vi reserverar oss för ev. tryckfel, fel i information, samt fel i specifikation på samtliga i vårt sortiment förekommande artiklar och tjänster. All bildinformation på våra sidor skall ses som illustrationer, och vi kan inte heller garantera att bilden återger varans exakta utseende och beskaffenhet.

ÖVRIGA VILLKOR

Vid egen bild är kunden ansvarig vad det gäller bildrättigheter för de bilder som skickas in. Vi förbehåller oss rätten att neka produktion av bilder som av oss anses vara omoraliska.

Vidare är kunden medveten om att samtliga bilder i Familjetapeters sortiment aldrig får reproduceras eller på annat sätt användas i kommersiella sammanhang utan Scandiwalls skriftliga medgivande.

Att sätta upp en NON-WOVEN tapet är enkelt men känner du dig osäker rekommenderar vi dig att konsultera en yrkesman.

VÅR DATA- OCH INTEGRITETSPOLICY


För oss är din personliga integritet viktig!
Från och med den 25 maj 2018 träder en ny EU-lagstiftning, GDPR, in kring kraven på personuppgiftshantering.
Vi på Familjetapeter arbetar för att säkerställa en hög nivå av dataskydd som värnar om din personliga integritet vid användning av vår webbplats. Nedan beskriver vi därför hur dina personuppgifter bearbetas och skyddas, dina rättigheter och hur du kan göra dem gällande. Vi strävar efter att du ska känna dig trygg i vår behandling av dina personuppgifter. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta oss. Här finns också en länk till vår fullständiga data- och integritetspolicy. 

Vem ansvarar för de personuppgifter vi samlar in?
LN Färg och tapetbutik AB är personuppgiftsansvarig och ansvar för de personuppgifter du lämnar till oss genom köp och övrig kontakt.  Postadress: Box 7242, 18713 Täby Besöksadress: Tumstocksvägen 9A, 187 66 Täby, ORG NR: 556930-6722
 
Hur använder vi dina personuppgifter?
Vi kan komma att använda dina personuppgifter för följande ändamål:

  • Hantera beställningar och kundtjänstärenden
  • Marknadsföra produkter och tillhandahålla erbjudanden (då alltid med instruktioner om hur du kan avanmäla dig ifrån vidare utskick)
  • Bjuda in till tävlingar, sammankomster och ge smakråd
  • För att utveckla företagets tjänster
  • Förhindra missbruk eller fullgöra rättsliga förpliktelser

Vi sparar dina uppgifter så länge som vi enligt lag är skyldiga att göra det eller så länge vi har ett behov att göra det. Därefter raderas dina personuppgifter. Genom att köpa L N färg och tapetbutiks produkter och/eller använda våra tjänster, accepterar du vår data- och integritetspolicy och vår behandling av dina personuppgifter.
Du godkänner också att L N färg och tapetbutik använder elektroniska kommunikationskanaler för att skicka information till dig.
 
Vad för slags personuppgifter samlar vi in?
Vi samlar in personuppgifter som du skickar till oss när du gör beställningar på vår webbplats, eller anmäler dig till vårt nyhetsbrev. De personuppgifter som du skickar till oss kan till exempel omfatta kontaktinformation såsom epost. Födelsedatum/personnummer och betalningsinformation hanterar inte av oss utan direkt av externa aktörer som Klarna, Dibs eller Payex för bästa möjliga IT-säkerhet och kundtrygghet.


Vilka är dina rättigheter?
Du har rätt att när som helst begära information om de personuppgifter vi har om dig. Om dina uppgifter är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta, kan du begära att få dem rättade eller raderade. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att låta oss använda uppgifterna för marknadsföring genom att avanmäla dig från vårt nyhetsbrev. Du kan också kontakta oss genom att skicka brev, e-post eller ringa till oss.

Vilka kan komma att dela dina personuppgifter?
För att vi ska kunna erbjuda våra tjänster och uppfylla våra åtaganden gentemot dig som kund, delar vi dina personuppgifter med företag som är s.k. personuppgiftsbiträden för oss. Personuppgiftsbiträden behandlar informationen för vår räkning och enligt våra instruktioner och hjälper oss med IT-tjänster, betaltjänster, transporter och marknadsföring. Detta sker endast för ändamål för vilka vi har samlat informationen och endast till företag som kan lämna tillräckliga garantier gällande säkerhet och sekretess för personuppgifter. Vi vidarebefordrar eller säljer aldrig dina personuppgifter till tredje part för marknadsändamål. 

Hur skyddar vi dina personuppgifter?
De personuppgifter som vi hanterar skyddas genom utvalda IT-leverantörer och deras säkerhetssystem samt internt IT-stöd och rutiner kring hanteringen som t ex behörighetsstyrning.

Vill du sluta få våra nyhetsutskick?
Du kan när som helst avböja att få nyhetsutskick genom att maila till vår kundservice. Längst ner i alla våra mailutskick finns också en länk som du kan klicka på för att sluta prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta oss på kundservice@familjetapeter.se

Vill du i sin helhet ta del av hela vår data- och integritetspolicy?
Läs mer här