Till alla i familjen
Prisgaranti
Fraktfritt
Hemleverans

Rum

Att skapa ett vackert och harmoniskt hem handlar mycket om att välja rätt färger. Färgsatta rum och stilar kan förvandla ditt hem och ge det precis den känsla du önskar. Oavsett om du föredrar en modern, klassisk eller bohemisk stil så spelar färgvalen en avgörande roll. Här guidar vi dig till att hitta rätt färgsättning för just dina rum och din personliga stil.

Färgsatta rum för olika stilar

Färgsatta rum och stilar är ett brett begrepp som innefattar allt från minimalistiska och nedtonade färgscheman till mer vågade och uttrycksfulla färgkombinationer. Vilken stil man väljer är högst personligt och beror på ens egen smak och tycke. Det finns dock några grundläggande riktlinjer att förhålla sig till när man ska färgsätta ett rum.

Om du gillar en modern och avskalad stil kan det vara klokt att hålla sig till en neutral bas med inslag av starka accentfärger. Vitt, grått och beige nyanser på väggar och större möbler skapar en lugn fond som du sedan kan komplettera med accessoarer och textilier i klara färger för att skapa liv och dynamik. Tänk på att välja färger som harmoniserar med varandra för ett sammanhållet intryck.

Klassiska färgsättningar

En klassisk färgsättning brukar ofta innebära lugna och tidlösa nyanser som går ton i ton. Jordnära kulörer som sand, linne och stengrått är populära val som skapar en ombonad och välkomnande känsla. Genom att addera några mörkare accenter, exempelvis i form av möbler i mörkt trä eller sammet, får du en stil med elegans och djup. Klassiska färgsatta rum och stilar står sig genom trenderna och blir sällan omoderna.

Färgglada och lekfulla rum

Är du inte rädd för färg finns det oändliga möjligheter att skapa rum fyllda av energi och personlighet. Att våga sig på en djärv färgskala kan verkligen förvandla ett rum och göra det unikt. Starka kulörer på väggarna drar blickarna till sig och sätter verkligen tonen för hela rummet. Tänk på att balansera med lugnare färger på större ytor som soffor och mattor för att undvika ett rörigt intryck.

Ett knep är att välja färger ur samma familj, exempelvis olika nyanser av grönt eller blått, för att skapa harmoni. Du kan också ta utgångspunkt i ett konstverk eller en textil och plocka färger därifrån. Att blanda mönster i samma färgskala är ett effektfullt sätt att skapa en cool och personlig stil utan att det blir för mycket.

Färgsätt rum för rum

Olika rum i hemmet har olika funktioner och det är smart att anpassa färgsättningen därefter. I vardagsrummet vill många ha en avkopplande atmosfär vilket kan skapas med jordnära och dämpade toner, gärna med några varma inslag. Sovrummet är en viloplats där vi gärna omger oss med rogivande och lugnande färger som blått, grönt och grått.

Köket är hjärtat i hemmet och här kan man gärna välja pigga och aptitretande kulörer som röda och orangea nyanser. Barnens rum får gärna gå i lekfulla och klara färger som stimulerar fantasin. Genom att tänka rum för rum när du väljer färgsättning skapar du en naturlig variation i hemmet.

Låt oss hjälpa dig hitta rätt färgsättning

Att färgsätta ett rum är ett av de enklaste och effektivaste sätten att förnya och förvandla ett hem. Med rätt färger kan du skapa precis den känsla och stil du önskar. Vi har lång erfarenhet av färgsatta rum och stilar och guidar dig gärna rätt bland kulörer och kombinationer. Låt oss hjälpa dig hitta den perfekta färgsättningen för just ditt projekt!